29 Kasım 2013 Cuma

Doğru Sutyen Seçmenin Püf Noktaları

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre, kadınların %80'i doğru sutyen ölçüsünü bilmiyor. Bu da kadınların yanlış sutyen tercihleri yaptığını gösteriyor. Göğüs yapınız kadar, kişilik özellikleriniz de sutyen seçiminde önemli bir belirleyicidir aslında. Göğüs şeklinin ve hacminin yaş ilerledikçe değiştiğini de ayrıca unutmamak gerekir. Bu yüzden SUTYEN ölçüsü zaman zaman yeniden gözden geçirilmelidir. Çünkü doğru sutyen kullananların göğüsleri çok daha geç deforme olmakta. Küçük göğüslü kadınlar; dolgun bir görüntü istiyorlarsa cup 'lı ya da silikonlu modelleri tercih etmeliler. Ancak doğal görünümden uzaklaşmamak için göğüsleri sadece bir beden büyük gösteren modelleri giyilmeli. Bu tarz modelleri sevmeyenler ise normal sutyenin içine yerleştirilen ve göğse dolgun bir görüntü veren parçalardan faydalanabilir. ince askılı ya da askısız sutyenler ise küçük göğüslüler tarafından rahatlıkla kullanılabilir. işte kusursuz sutyen seçmenin sırları...
 

Bu Ürün İçin Tıkla!                                    Bu Ürün İçin Tıkla!

Biraz küçülsünler
 Eğer göğüsleriniz fazla iriyse, göğüslerinizi toparlamaya yardımcı olacak bir sutyen seçmelisiniz. Sutyen askılarının göğüslerinizi taşıyabilmesi için kalın olması gerekiyor. 


Ekstra hacim :Göğüsleriniz çok küçük değil, ama biraz daha dolgun görünseler hiç de fena olmazdı diyorsanız, içerisine ped yerleştirilen sutyenleri denemelisiniz...
Daha büyük :Dar bluzlar giydiğinizde küçük bir kız çocuğunu andırıyor iseniz, sizin ekstra dolgun gösteren sutyenlere ihtiyacınız var demektir. Göğsün alt kısmını dolduracak şekilde içi destekli olan sutyenler, göğüslerinizin daha büyük görünmesini sağlayacaktır. 

Sporcuların seçimi: Spor yapanların sutyen seçimi de özel olmalı. Sporculara özel tasarlanmış sutyenlerin rahatlığına bayılacaksınız. Dikkat etmeniz gereken noktalarsa, sutyen üzerinizdeyken rahat hissetmeniz ve sutyenin kesinlikle çok dar olmaması. 

Dikkat! Balenli sutyen aldığınızda, balenlerin göğsünüze baskı yapmamasına dikkat edin. Aksi takdirde göğüslerinizde kızarıklık oluşup, uzun vadede hücre zedelenmesine neden olabilir. 

Sutyeninizi giydikten sonra göğsünüz yukarıdan veya aşağıdan taşıyorsa, bu sutyen ölçüsünün doğru olmadığını gösterir. 

Sutyeninizin askılarını, özellikle yıkadıktan sonra, her bir göğse göre ayrı ayrı ayarlayın. Unutmayın, hiçbir vücut simetrik değildir. Son bir kontrol için, kollarınızı yukarıya kaldırdığınızda, göğüsleriniz dışarı taşıyorsa SUTYEN küçük, arka kısım yukarı çıkıyorsa büyük demektir.

 Ölçünüzü bulun !

Doğru sutyen seçimi nasıl yapılabilir? 
1.Adım: Göğüslerinizin altından, göğüs kafesinin ölçüsünü alın. Bulduğunuz rakama 5 cm. ekleyin. Örneğin 75 cm. ölçtü iseniz; 75 + 5 = 80 cm. Sizin doğru beden ölçünüz. 

2.Adım: Göğüslerinizin en dolgun olduğu bölgeden göğüslerinizin etrafını ölçün. daha önceden bulduğunuz beden ölçünüzü yeni bulduğunuz rakamdan çıkarın. Böylece kup ölçünüzü bulmuş olacaksınız. Örneğin kup ölçünüz 82,5 cm. ve beden ölçün 80 cm. ise; 82,5 - 80 = 2,5 cm, yani yandaki tabloya göre kup ölçünüzü A olarak bulacaksınız. 

3.Adım: Son olarak kup ve beden ölçünüzü birleştirerek doğru sutyen bedeninizi bulabilirsiniz. 

Örnek hesaplamamıza göre; 80A. 
Beden Ölçüsü + Kup Ölçüsü = Sutyen Ölçüsü 

Kup Ölçüsü 
2.5 cm kup A 
5 cm kup B
7.5 cm kup C
10 cm kup D
12.5 cm kup DD  (BÜYÜK BEDEN SÜTYENLER İÇİN TIKLA! )

fantazi.com.tr      gururla sunar----->   (HER BEDENE SÜTYEN)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder